Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Alzheimer och sex

Maken har A - vill ha sex, men jag vill inte..:.stor konflikt, besvikelse, missnöje
Orkar inte…

Kommentarer

 • Hej Barbro!
  Det låter väldigt jobbigt för Dig!
  Att man vill olika mycket kan ju vara nog så besvärligt men när den ena partnern dessutom lider av en sjukdom med kognitiv och intellektuell nedsättning skapas det dessutom en barriär emellan Er där samtal och argument inte når fram. Att Du inte får känna Dig förstådd och respekterad och han känner sig avvisad och frustrerad utan att Ni mentalt kan förstå varandra gör ju situationen till en ond cirkel.
  Du/Ni är inte ensamma om detta.
  Alzheimers sjukdom och demenssjukdomar överhuvudtaget leder ofta till minskade hämningar vilket i sin tur skapar en ökad sexlust.
  Det kan till och med bli så att till exempel personer som varit pryda plötsligt kan bli mer sexuellt utsvävande. En demenssjukdom kan leda till många förändringar i det sexuella beteende.
  Det finns många grupper för människor i parrelationer där den ena är sjuk i en demenssjukdom där man kan samtala och få stöd av varandra att orka med. Dessa grupper finns både som fysiska träffar men också forum och grupper på nätet där man kan vara anonym om man önskar. Ofta är det kommunerna eller minnesmottagningen i ens område som samordnar detta.
  Ring till Din kommuns Anhörigkonsulent och fråga om hjälp.
  Du får också väldigt gärna kontakta mig på emilia@alzheimerfonden.se så kan jag hjälpa Dig att få rätt kontakt.
  Vill Du läsa lite om ämnet så kan jag rekommendera en bok skriven av en mycket klok och erfaren man som heter Ola Polmé. Han har tillsammans med Marie Hultén skrivit en mycket bra bok om detta ämne och hur man kan hantera denna problematik.
  Länk till boken får Du här:
  Anders vill ha sex - om kärleksrelationer och sex inom demensvården - Ola Polmé, Marie Hultén - inbunden (9789172511354) | Adlibris Bokhandel

  Stort lycka till och hör som sagt gärna av Dig om Du vill ha mer stöd och information.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.