Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

När kommer ett botemedel?

Finns det något läkemedel på väg mot Alzheimers sjukdom?

Kommentarer

 • Hej Anna,

  Det görs mycket inom innovativ och effektiv läkemedelsbehandling.

  • Det svenska biofarmabolaget BioArctics läkemedelskandidat BAN2401, har väckt stort intresse i hela Alzheimerfältet. I juli 2018 meddelade BioArctic positiva resultat från BAN2401 Fas 2b-studien som inkluderar 856 patienter med tidig Alzheimers sjukdom. Under 2019 inleds den avgörande fas 3-studien som är den sista kontrollstationen innan läkemedlet kan börja säljas till marknaden.  Läs mer här.
  • Forskningsbolaget AlzeCure Pharma arbetar just nu med två lovande läkemedelsprojekt mot Alzheimers sjukdom; NeuroRestore och Alzstatin. NeuroRestore består av symptomlindrande läkemedelskandidater, bland annat den internationellt uppmärksammade kandidaten, ACD855. Alzstatin består av sjukdomsmodifierande läkemedel och fokuserar på att minska produktionen av proteinet beta-amyloid i hjärnan.
  Med vänlig hälsning,
  David Kommunikatör
 • Hej!
  När beräknas dessa komma ut?
  Nereid
 • Under de senaste åren har det skett en snabb utveckling av tekniker som underlättar diagnos av Alzheimers sjukdom. Det har hjälpt forskarna att gräva ännu djupare i vad som orsakar demenssjukdomen. Lars Lannfelt berättar att det vaccin, det vill säga en antikropp som ges i dropp, som de just nu testar kan finnas på marknaden redan om några år.

  Nina Silviasyster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.